[ad_1]
در رفتن هفته گذشته، ابراهیم رئیسی در پی انتقاداتی که نسبت به ساخت پتروشیمی حسین آباد بهشهر در وسط حوض مطرح شد، این پروژه را متوقف کرد. پس از آن، کل کشور تصمیم گرفته اند که نتایج نهایی بررسی ها در نظر گرفته شود. اما آخرین موضع مازندران و امام جمعه بهشهر حاکی از آن است که اجرا و توقف این پروژه بحث مجلس، دولت و مسئولان مازندران را تغییر داده است.
طبق گزارشات فرارو، این در حالی است که با وجود دستور استیضاح و تصمیم رئیس جمهور مبنی بر توقف اجرای این طرح، منابع محلی مدعی هستند که شاکی پتروشیمی برای حمایت از این طرح به مسئولان محلی متکی است. آنها تصاویری منتشر کرده اند که نشان می دهد کارگران در حال حصارکشی و مجسمه سازی در محدوده مشخص شده پروژه هستند.
اما حسین پور معاون منابع طبیعی بهشهر هرگونه فعالیت در سایت را تکذیب کرد و گفت: پس از اعلام توقف پروژه، مسئولان عملیات پتروشیمی تعلیق شدند.
این تکذیب از آنجا ناشی می شود که برخی از ساکنان منطقه در گزارشی تصویری که روزنامه فرهیختگ منتشر کرده است، مدعی شده اند که تجمع اعتراضی علیه محل اجرای پروژه تشکیل داده اند اما با برخورد شدید مسئولان پتروشیمی مواجه شده اند.
صداو سیما سه روز پیش گزارشی از ادامه پروژه احدات منتشر کرد که در بخشی از آن به صراحت تاکید شده است که مجتمع آهاتاس متوقف نشده است.
ممکن است مسئولان پتروشیمی با پشت به دولت و قوه قضائیه به اجرای پروژه ادامه دهند یا حداقل خودشان تجهیزات را جمع آوری نکنند. در واقع، آنها فقط می توانند تصور کنند که تکیه بر اجماع آنها چقدر دشوار است، به این امید که مشکل به سرعت حل شود و پروژه موفق شود.
اگر نگاه دقیقی به جایگاه مازندران به عنوان نماینده عالی دولت در این استان و امام جماعت بهشهر بیندازید، متوجه می شوید که پروژه پتروشیمی برای حامیان بسیار سخت است.
رئیس مجلس نمایندگان در این رابطه گفته است که در بیست روز گذشته سرمایه گذاری اداری صورت گرفته که حل شده و به بالاترین حد رسیده و در دولت تصویب شده و زمین واگذار شده و چند ده میلیارد سرمایه گذاری شده است. بعدی پیدا می شود و می گویند موضوع دوباره بررسی می شود و کار متوقف می شود. این یعنی چی؟ کدام سرمایه گذار در تمام این شرایط تمام مراحل را طی می کند و بعد می گوید دست از کار بکش؟ اگر سخت بود چرا اسم پروژه را گذاشتید؟ چرا بهش دادی؟
قالیباف معتقد است که جریان های بحث انگیزه سیاسی دارند.
علاوه بر این، مازندران از منتقدان و هنرمندان نیز انتقاد کرد که چرا با ساخت پتروشیمی مخالفت می کنند و اجازه ورود به میدان را نمی دهند. او گفت که در پشت صحنه برخی افراد مشهور و سازمان های غیردولتی، فساد، رشوه و پولشویی حضور دارند.
حسینی در عین حال به دلیل انتقاد از سازمان محیط زیست مورد انتقاد قرار گرفته است و می گوید: «شواهدی وجود دارد که محیط زیست مجاز است». اما محیط تحت فشار است. او تعجب کرد که آیا کسی تحت فشار است؟
حجت الاسلام جباری امام جمعه بهشهر در پایان از مخالفان و منتقدان انتقاد کرده است که می گویند در مجتمع پتروشیمی ایستاده اند و مرعوب هیچ چیز نیستند، حتی اگر برای تظاهرات به تهران بروند.
[ad_2]