[ad_1]
در رفتن در حال حاضر با افزایش نرخ سود بانکی به حدود 7.5 درصد و تورم 3 درصدی، با پدیده تورم به اصطلاح منفی در اقتصاد مواجه هستیم که در حال حاضر بیش از 5 درصد است و شاهد ظهور سپرده های بانکی و بنزین نیز در راستای بازار سرمایه، سکه، دلار، مسکن و خودرو.
به گزارش فرارو، نرخ سود بانکی بر اساس عرضه و تقاضا ثابت نیست، او درگذشت.
کامران ندری کارشناس مسائل بانکی است گفتگو با فرارودر این اطلاعیه با اشاره به اینکه نرخ افزایش در این مدت با افزایش جزئی نرخ سود همراه بوده است، تصریح کرد: این نوع افزایش ها را نمی توان مشمول سیاست بانک مرکزی دانست، چرا که اعتقاد بر این است که هنوز تغییری ایجاد نشده است. در اقتصاد، با توجه به آنچه که تصمیم گیرندگان هستند، ما در عین حال به همان شکلی هستیم که وضعیت معنوی دنبل در شرایط کنونی است.
وی افزود: این افزایش های جزئی در صدک دهم نیز ناشی از شرایط عمومی اقتصادی کشور و افزایش تورم است که خروج از بانک ها را در پی داشته است تا از ایجاد این وضعیت با چنین نرخ سود پایینی جلوگیری شود. بانکها سریعاً از بانکها میخواهند از ذخایر بانک مرکزی برای افزایش ذخایر خود استفاده کنند، بنابراین شاهد افزایش جزئی نرخها هستیم، اما این سیاست به هیچ وجه پاسخگو نیست.
نادری گفت: نتیجه این موضوع نرخ رشد منفی در اقتصاد ایران است که در حال حاضر با توجه به تورم بالای 3 درصدی نرخ سود به هیچ عنوان قابل تبدیل نیست. شاهدیم که این روزها دارایی های سرمایه ای از جمله دلار، سکه، طلا، مسکن و خودرو نیز رو به افزایش است.
این استاد دانشگاه افزود: این حباب های منفی روز به روز در حال افزایش است و دولت کاری برای بهبود آن انجام نمی دهد و در حالی که در خرداد ماه با نرخ تورم ماهانه 7.5 درصدی مواجه هستیم، این نرخ عملا تاثیری ندارد. کسانی که می توانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند، به این دلیل است که این منابع را به یک دارایی تبدیل می کنند و سرمایه خود را در برابر تورم حفظ می کنند.
وی ادامه داد: اما تولیدکنندگان قادر به بهره مندی از این شرایط نیستند، زیرا به دست آوردن آن بسیار سخت است و رسیدن این پول به دست تولیدکنندگان زمان زیادی می برد، بنابراین تولیدکنندگان نمی توانند از این شرایط استفاده کنند، غیر از هزینه های تورم نیز با رشد بسیار بالاست که البته در این شرایط بازدهی کمتری خواهد داشت.
نادری با اشاره به حذف اولین شوک تومانی در اقتصاد کشور گفت: با این اقدام شاهد افزایش قیمت در بازارهای مختلف بوده ایم که به نوبه خود باعث افزایش تورم شده است و طبیعتا این وضعیت منفی تر خواهد شد. رکود اقتصادی منجر به جهش تبدیل ریال به کالاهای سرمایه ای و همچنین تسریع گردش ارز در اقتصاد و افزایش تورم شده است.
این کارشناس بانکی تصریح کرد: اگر دولت استفاده از قیمت کادامیک را به عنوان ابزاری برای کنترل تورم یا رشد اقتصادی انتخاب کند، باید در نظر داشت که تورم در اقتصاد باید با افزایش قیمت برق تشویق شود. سپرده های خود را در بانک رها کنند، نقدینگی در بانک ها انباشته کنند، در غیر این صورت باید با انتظار افزایش تورم مواجه باشیم، اما حتی اگر بهانه حمایت از نرخ تولید ثابت و پایین باشد، نه تنها تولیدکنندگان نمی توانند نرخ 5 درصد تسهیل می شود، اما با افزایش نرخ تورم، مرخصی و بیکاری بالا در بخش تولیدی کشور.
افق مرتضی در مسائل اقتصادی نیز کارشناس است گفتگو با فرارووی با اشاره به اینکه نرخ سود شمشیر دولبه است، گفت: اگر نرخ سود پایین باشد سودآوری برای تولیدکنندگان است که از نرخ سود پایین بهره ببرند و کسب و کار و خوداشتغالی را تسهیل کنند، البته نرخ سود بیشتر است. جذب وام های بیشتر به شبکه بانکی و انتقال منابع بیشتر به بانک ها.
وی افزود: با توجه به شرایط فعلی اقتصاد، نرخ تورم حدود 5 درصد است در حالی که نرخ تورم رسمی تا پایان فصل بهار حدود 2 درصد است و هرکس پول خود را به بانک وام دهد 3 درصد ضرر می کند. ارزش و دارایی آن در ابتدا.
افق گفت: در مقابل هرکسی که به دنبال و تسهیل امور بانکی باشد، حتی با نرخ 2 یا 3 درصد، همان نرخ سود در ابتدا یک درصد است و به جای اینکه صرفاً این منابع را تولید و به کار گیرند، آن را در بازار کشور می فروشند و سود زیادی از خرید خانه به جیب می زنند.
این استاد دانشگاه افزود: طبیعتا چنین وضعیتی تنها به ضرر بهره وری کشور است و به این ترتیب وضعیت اقتصادی کشور عملاً با رکود همراه است و با این نرخ تورم، اوراق خود را در بازار سرمایه بالا می برند و معامله ها را به جیب می زنند. . طبیعی است که وضعیت تورم فعلی روز به روز در حال افزایش است.
[ad_2]