[ad_1]
فرارو-قرنهاست که انسان از سایه برای فرار از نور شدید خورشید استفاده میکند، اما خود سیاره همیشه در معرض این تابش بوده و اتفاقاً در دهههای اخیر گرمای بیش از حد را تجربه کرده است که میتواند برای همه جانداران مشکل ایجاد کند. چیزهایی که در آنجا زندگی می کنند در یک دستاورد جالب، دانشمندان اکنون می خواهند سایه ای برای زمین ایجاد کنند تا شاید روند گرم شدن کره زمین و تغییرات آب و هوایی متعاقب آن را متوقف یا کند کند.
بر اساس این گزارش یک گروه بین رشته ای از دانشمندان در موسسه فناوری ماساچوست در حال حاضر در حال بررسی یک منظومه فوق خورشیدی مبتنی بر فضا برای کاهش تشعشعات ورودی به سطح زمین هستند. این ابتکار که «حبابهای فضایی» نامیده میشود، الهامگرفته از ایدهای است که برای اولین بار توسط ستارهشناس رابرت آنجل ارائه شد، بر اساس آن قایقای متشکل از حبابهای کوچک و بادی در فضا قرار میگیرد تا بخش کوچکی از زمین باشد. از تابش کورشید کند کند.
تفاوت این ابتکار جدید با راه حل های قبلی این است که ایده دانشمندان دانشگاه ماساچوست فضا محور خواهد بود، به این معنی که این چتر خورشیدی قرار است در فضا قرار گیرد، در حالی که بیشتر ایده های قبلی، مانند به عنوان گازهای حل شونده در استراتوسفر زمین گرا هستند. از سوی دیگر، دانشمندان می گویند ابتکار جدید آنها بر خلاف راه حل های قبلی، اثرات منفی بسیار کمی بر لایه های زمین دارد و به طور طبیعی بر اکوسیستم زمین تأثیر نخواهد گذاشت.
دانشمندان دانشگاه ماساچوست می گویند این چتر یا قایق که عرض فرضی آن برابر با برزیل خواهد بود، در نزدیکی نقطه لاگرانژی L1 معلق خواهد بود. این نقطه مکانی است بین زمین و خورشید که اثر جاذبه بین خورشید و زمین است. برآوردهای اولیه این دانشمندان می گوید که این سایه فضایی قادر خواهد بود 1.8 درصد از تابش خورشید به زمین را کاهش دهد. این عدد قابل توجه خواهد بود و در صورت تحقق می تواند تاثیر بسزایی در گرمایش زمین داشته باشد.
البته همانطور که گفته شد این ایده واقعاً جدید نیست، زیرا منشأ آن به ابتکار رابرت آنجل، ستاره شناس مشهور مربوط می شود. با این حال، ایده نحوه تنظیم این سایه در فضا کاملاً ناقص بود. در ابتدا، این ایده مطرح شد که انبوهی از کاوشگرهای فضایی حامل اسپری به فضا ارسال شوند، اما اجرای آن تا حدودی غیرممکن در نظر گرفته شد. بعداً این ایده مطرح شد که ابرهایی از غبار سیارکی ایجاد می شود که به سرعت رد شد. در چنین شرایطی بود که دانشمندان دانشگاه ماساچوست با ایده های جالبی وارد میدان شدند.
در این ایده در واقع یک کشتی ساخته شد که از حباب های بی شماری تشکیل شده بود که می توانستند باد کرده و منطقه بزرگی را بپوشانند. ضخامت این حباب ها با وزش باد یا باد کمتر تغییر می کند و بنابراین می توان میزان نور ورودی به زمین را تنظیم کرد. اما جذاب ترین بخش این ابتکار امکان ساخت این حباب ها در فضا است که می تواند هزینه های حمل و نقل و حمل و نقل را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. از سوی دیگر، این حباب ها دارای ویژگی خاصی هستند، در صورت عبور از آنها خود تخریب می شوند و در نتیجه زباله های بسیار کمی را در جو پخش می کنند. بنابراین به نظر می رسد، ما باید از سایه به روش قدیمی برای مبارزه با گرمایش جهانی استفاده کنیم.
منبع: scitechdaily
ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو
[ad_2]