[ad_1]
خبرگزاری مهر: اولین کتاب ساز آموزش ایرانی که توسط علینقی وزیری از پیشکسوتان موسیقی ایرانی نوشته شده بود بار دیگر در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
کتاب نظم نوین تار توسط مرحوم علینقی وزیری از علاقه مندان موسیقی ایرانی و پیشکسوت موسیقی منتشر شد.
در توضیح این کتاب آمده است: حاضر کتاب حاضر اولین اثر منتشر شده در کشور است که به آموزش ساز ایرانی (تار) اختصاص دارد. پیش از این دوره در دوره قاجار تنها آثار هنری در زمینه تئوری موسیقی در ایران ترجمه و منتشر می شد. علینقی وزیری نیز پیش از سفر به اروپا کتابی با عنوان «دستور تار» تدوین و در سال پنجم شمسی در برلین منتشر کرد.
او چند سال پس از بازگشت به ایران، کتابهای «سرود مدارس»، «قاعده ویولن» و «نظریه موسیقی» را چند سال پیش در تهران منتشر کرد، اما «قاعده جدید» «نسخه برلین» اولین کتاب آن است. نوع در جهان معروف است که برای ساز ایرانی در کشور تدوین و نوشته شده و در سال شمسی منتشر شده است.»
علینقی وزیری معروف به کلنل وزیری از نوازندگان و پیشگامان اجرای ارکسترال ایران بود.
وزیری در تهران به دنیا آمد و از طریق پدر وارد دوران جوانی شد و بدین ترتیب با موسیقی نظامی آشنا شد. اگرچه تا پایان عمر در سمت های مختلف نظامی خدمت کرد و حتی به درجه بالینی رسید، اما علاقه او به موسیقی در نهایت به امور نظامی روی آورد و بیشتر عمر خود را در موسیقی گذراند.
این هنرمند که شاگرد مدرسه سن لوئیس تهران بود، در جوانی به اروپا رفت و در غرب آلمان و فرانسه به تحصیل موسیقی پرداخت. وزیری پس از بازگشت به تهران «دبیرستان موسیقی» را به شیوه ای غربی در آموزش موسیقی تبدیل کرد. او همچنین نوشتن را در موسیقی سنتی ایران معرفی کرد و دو نماد «تسلیم» و «انجام» را ابداع کرد. وزیری برای اولین بار به گروه موسیقی ایران نامه نوشت و از این طریق با شاگردان فراوانی که تربیت کرد، در موسیقی سنتی ایران تأثیرگذار شد.
وزیری چندین کتاب مهم در زمینه موسیقی ایرانی نوشت که از آن جمله می توان به کتابی در زمینه موسیقی نظری و زیبایی شناسی اشاره کرد. البته تنها چند قطعه از این هنرمند در صفحه باقی مانده است.
این نوازنده فقید ایرانی به عنوان اولین کسی که برابری متوسط را در موسیقی سنتی ایران ترویج کرد، شناخته می شود. نوآوری ها و علاقه وزیری به ترویج آموزش موسیقی غربی مورد انتقاد نوازندگان معاصر و بعد از آن قرار گرفته است، اما منتقدان تأثیر وزیری بر موسیقی ایرانی مدت هاست که نگران بوده اند.
[ad_2]