lancerbanner

آیا روسیه صادرات نفت ایران را به بازار محدود خواهد کرد؟

[ad_1]

در رفتندر عین حال، با تشدید «جنگ اوکراین» و تشدید تحریم ها به ویژه علیه روسیه، بازارهای جهانی انرژی وضعیت موجود را به دست گرفته اند. از این نظر، ممکن است قیمت نفت به شدت به 3 افزایش یافته باشد و قیمت گاز به شدت افزایش یافته باشد. در این زمینه، روس‌ها با توجه به تحریم‌های گسترده‌ای که خود صادرات نفت و گاز بر غرب اعمال کرده‌اند، دست به ابتکارات جدیدی در این زمینه زده‌اند، به این ترتیب واردات در هر جایی که امکان داشته باشد از روسیه است.

گزیده پست‌ها: یعنی جام ملت های آفریقا با پنالتی به پایان می رسد

در این بین برخی رسانه های روسی و بین المللی از جمله روسیه قصد خود را برای اعمال تحریم ها علیه ایران اعلام کرده اند. در عین حال، یکی از مهم‌ترین راهکارهایی که روسیه در بحث‌های اخیر خود در مورد فروش نفت خود اتخاذ کرده است، فروش آن به خریداران بین‌المللی با تخفیف‌هایی تا سقف ۲۵۳ است. وی گفت: سال برای جوانان ایران فرا رسیده است و عملاً ایران در این چارچوب بازار خود را نسبت به فروش نفت ایجاد کرده است.

در عین حال، اتخاذ لفاظی های فوق در روسیه در واقع نوعی تضاد منافع با ایران بر سر صادرات نفت این کشور ایجاد کرده است. موضوعاتی که حتی برخی کارشناسان و تحلیلگران بازار انرژی از افزایش اخیر صادرات نفت ایران در روزهای اخیر و افزایش اخیر سهم روسیه در بازار نفت خبر داده اند. موضوعاتی که می تواند صادرات نفت ایران را به بازار محدود کند. در این زمینه سوالات مختلفی مطرح می شود. به عنوان مثال، در چنین شرایطی، ایران چه کاری می تواند انجام دهد تا مشتریان بین المللی نفت خود را از دست ندهند؟ با توجه به نوع بن بست مذاکرات هسته ای که منتفی خواهد بود، در صورت نرسیدن معادله به معادله فوق و با توجه به رویکردهای اخیر روسیه در قبال فروش نفت در این کشور، وضعیت صادرات نفت ایران چگونه خواهد بود؟ و نفت گرانبها در بازارهای جهانی چه سرنوشتی خواهد داشت؟ در همین راستا، فرارو در گفتگو با حسن مرادی، استاد دانشگاه تهران و کارشناس اقتصاد انرژی، به بررسی پرسش های پیش گفته پرداخت. به خواندن این مقاله ادامه دهید.

همزمان که روسیه جنگ فرسایشی را با روسیه و تحریم های اقتصادی غرب به ویژه در بخش نفت و گاز در این کشور دنبال می کند، روس ها کاهش قابل توجهی در فروش نفت در نظر دارند. موضوع این گمانه زنی در میان کارشناسان و تحلیل گران انرژی، حاکی از آن است که این روند می تواند منجر به زیان قابل توجهی در واردات نفت ایران و فروش محدود نفت ممنوعه به کشور در کنار مشتریان بین المللی شود. آیا روسیه واقعاً قادر است بازار صادرات نفت ایران را همانطور که در بازار گاز این کشور شاهد بودیم محدود کند؟
بحران اوکراین خود باعث افزایش چشمگیر قیمت نفت شده است. در واقع این بحران باعث شده است که نفت خود را با قیمت های بالاتری نسبت به گذشته بفروشیم. در واقع موضوع تا جایی مطرح شده است که آثار تحریم ها بر جوانان برطرف شده است.

بنابراین، طبیعی است که روسیه نیز تمایل داشته باشد که از بحران ایجاد شده خود، به ویژه اقتصاد و صادرات انرژی خود که خارج از دسترس غرب است، خارج شود. از این منظر آنها نیز چاره ای ندارند جز اینکه نفت خود را با امتیازات قابل توجهی به خریداران بین المللی بفروشند.

استفاده از این واقعیت که ما فروش نفت خودمان را ممنوع کرده ایم، نوعی تضاد منافع ایجاد می کند. زیرا ما نیز نفت خود را با تخفیف به خریداران بین المللی می فروشیم. در این راه باید صبور باشیم و به روس ها هشدار دهیم که تخفیف های آنها در بحث فروش نفت در کنار فروش نفت، آثار و عواقب قابل توجهی نیز به همراه خواهد داشت. البته در این زمینه باید خیلی صمیمی باشیم و باید به شکلی برخورد کنیم.

نمی توان انکار کرد که اگر بخواهیم به صورت خصمانه با این موضوع برخورد کنیم، هیچ حق قانونی نداریم. باید در نظر داشته باشیم که در بازارهای جهانی قانون عرضه و تقاضا حاکم است. در شرایطی که تقاضا برای نفت روسیه کم است یا تحریم هایی علیه این کشور اعمال شده است، روسیه مجبور به ارائه رویکردهای نوآورانه ای شده است که یکی از آنها به دنبال کاهش قیمت به خریداران است. به این ترتیب نمی توانیم جلوی آنها را بگیریم یا به کاری که انجام می دهند اعتراض کنیم. بهترین سیاست برای ما در کشور این است که با موضوع کنار بیاییم و همکاری و همکاری با روسیه را افزایش دهیم با این هدف که بتوانیم نفت خود را در بازارهای جهانی به روسیه نیز بفروشیم و مشتریان سابق خود را هم نداشته باشیم.

اگر با روس ها توافق نمی کردیم چه اتفاقی می افتاد؟
همانطور که گفتم از نظر حقوقی نمی توانیم علیه روسیه کار کنیم. آنها حق دارند هر کاری که می توانند برای جلوگیری از اعمال تحریم ها انجام دهند. در این راه ما باید حق با آنها باشیم. بنابراین بهترین راهی که می توانم این را بگویم صبر و همکاری با روس ها در جهت فروش نفت به بازارهای انرژی است.

آیا رویکرد جدید روسیه برای فروش نفت خود در بازارهای جهانی، دستاوردهای اقتصادی قابل توجهی برای این کشور و صادرات انرژی آن به همراه خواهد داشت؟
البته تصمیم روسیه برای فروش نفت خود می تواند منجر به کاهش چشمگیر ضرر و زیان این کشور و همچنین برای ما (از لحاظ اقتصادی و واردات نفت) شود. با توجه به اینکه اوکراین خود در کنار بحران اوکراین است، روس‌ها می‌توانند بگویند که حمله ما اساساً حمله به اوکراین بوده است که منجر به افزایش قابل توجه قیمت جهانی نفت شده است. مسائلی که پیامدهای اقتصادی قابل توجهی برای کشورهای نفت خیز جهان ایجاد کرده است. روس‌ها می‌توانند به هر کسی که با آنها مخالفت می‌کند (در میان کشورهای نفت‌خیز) بگویند به نظر شما چه چیزی خوب است؟ (یعنی روسیه فعلاً نباید واردات انحصاری نفت برای کشورهای نفت خیز ایجاد کند و در عین حال خود این کشور با سانسور شدن به روسیه فروخته شود.) از این منظر. ، ما باید آن را تحمل کنیم و نباید سازش کنیم.

با توجه به تضعیف دستیابی به توافق هسته ای ایران و غرب (حداقل تا به امروز) و با در نظر گرفتن وضعیت موجود در عرصه بین المللی (به ویژه جنگ اوکراین)، وضعیت فروش نفت ایران در بازار جهانی را ارزیابی کنید؟
در اوج تحریم ها علیه کشور توانستیم خودمان را حفظ کنیم و نجات پیدا کنیم. به این ترتیب تحریم ها ما را خسته و آزرده کرد اما نتوانستیم جوانان را به زمین بیاوریم. به همین دلیل اگر توافق برجامی در چارچوب مذاکرات محقق نشود، خودمان ادامه خواهیم داد. با این حال، باید اذعان کنیم که مشکلات محسوس است و همچنان شاهد آن خواهیم بود. لازم به ذکر است که در این میان تداوم بحران اوکراین در تحلیل کلی از اهمیت بالایی برخوردار است. این بدان معناست که حتی پس از حل بحران اوکراین، تحریم ها علیه روسیه قابل تحمل نخواهد بود. در این چارچوب، ما فضای کاری بهتر می خواهیم. دلیل اصلی این امر این است که با حفظ تحریم ها علیه روسیه، قیمت نفت بالاتر و در عین حال احتمالاً بالاتر خواهد رفت. با این حال، اگر بحران حل شود و تحریم های روسیه برداشته شود، اوضاع سخت تر می شود. موضوع هاکی یکی از موضوعاتی است که در اصل معادل فروش نفت ایران در بازارهای جهانی است و صرفاً یک موضوع اقتصادی نیست و وزن مسائل سیاسی نیز قابل توجه است.

پیش بینی شما در مورد آینده قیمت نفت در بازارهای جهانی به خصوص با توجه به تحولات مربوط به جنگ اوکراین چیست؟
با توجه به اینکه بحران اوکراین به نوعی به نقطه اوج رسیده است، ما شاهد تغییر یا تغییر بیش از حد در قیمت نفت نیستیم و نباید منتظر نوسانات تحرکات رادیکال باشیم. در واقع، حتی نوسانات نیز محدود و مختصر خواهد بود.

[ad_2]

Fletcher Hobbs

نینجا آبجو عمومی. محقق اینترنت. معتاد وب هیپستر پسند. خواننده مغرور. زیاد می افتد

تماس با ما