lancerbanner

ارز با دو اوراق جدید

[ad_1]

جذابیت سرمایه گذاری خارجی در سه ماهه نخست این ماه به این دلیل است که صربستان و هلند از جمع پنج سرمایه گذار برتر ایران حذف شدند و جای خود را به انگلیس و آفریقای جنوبی دادند. دو کشور جدید بیش از 600 1 میلیون به بخش صنعتی کشور تزریق کرده اند. در سه ماهه نخست سال جاری حجم سرمایه گذاری در بخش های صنعت، معدن و تجارت با رشد 3 درصدی و تعداد پروژه ها نیز با 2 درصد افزایش به 4 درصد رسیده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، دو بازیگر جدید به جمع سرمایه گذاران ایران پیوستند. بر اساس گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، جذب سرمایه خارجی در فاصله 14 آوریل به 1400 می رسد. صربستان و هلند که در ماه های گذشته در لیست پنج انژکتور اول جهان قرار داشتند. تزریق ارز به صنعت کشور، به ساحل اصلی منتقل شد و خود را به انگلستان و آفریقای جنوبی دادند.

دو کشور به دنبال بیش از 600600 میلیون مجوز برای تزریق به بخش صنعتی کشور هستند. آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت هماهنگی و محیط زیست بازرگانی حاکی از آن است که در 10 ماهه امسال 1400 پوند مجوز سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت بیش از 135 درصد رشد داشته و تعداد پروژه ها افزایش یافته است. 24 درصد تا 10 درصد رسیده است. جالب ترین موضوع افزایش سرمایه گذاری خارجی در صنعت، معدن و تجارت است که 59 درصد از کل سرمایه گذاری خارجی را تشکیل می دهد. احتمالاً عاملی است که نشان می دهد چرا آنها اینقدر ضعیف عمل می کنند. از جمله موضوعاتی که نباید از آن غافل شد، فاصله بسیار زیاد بین صدور مجوزهای سرمایه گذاری خارجی برای عملیاتی شدن و ورود ارز به شریان های اقتصاد ایران است که در گزارش جدید وزارت صنعت به خوبی منعکس شده است. معدن و تجارت. بر اساس این گزارش، حجم ورودی FDI در 10 ماه گذشته به 001400 میلیارد در صنعت، معدن و تجارت رسیده است، اما میزان پول دریافتی در پروژه های عملیاتی تنها 5265 میلیون است. این رقم نسبت به 10 ماهه سال 1399، 28 درصد کاهش داشته است.

در 9 ماهه کل سرمایه گذاری خارجی در ایران 003 میلیارد و 300300 میلیون بوده که در ماه به ماه 5/2 میلیارد افزایش به بیش از 555 میلیارد و 90890 میلیون رسیده است. در این 10 ماه سهم کل صنعت خارجی در کشور 59 درصد از کل سرمایه گذاری خارجی بوده که به نظر می رسد از نظر تولید برای بازیگران خارجی برای ایران جذابیت نسبی داشته باشد. کشورهای همسایه، بازیگران اتحادیه اروپا، چین و بخش‌هایی از آفریقا از مهم‌ترین کشورهایی هستند که در این راستا برای سرمایه‌گذاری در ایران گام برداشته‌اند. نگاهی دقیق به جزئیات گزارش نشان می دهد که از کل سرمایه جذب شده در این مدت که در مرحله اجراست، سهم 63632 میلیون در ماه بوده که یکی از بالاترین ارقام از اوایل بهار تا اوایل زمستان 1400 است. . این رشد ملموس البته می تواند منجر به شکوفایی صنعتی شود که در روند توسعه اتفاق می افتد. با این حال، در بیشتر 90 سال گذشته، فاصله زیادی بین تعداد جاذبه ها و اجرای مجوزها وجود دارد.

بررسی مجموع پروژه هایی که 1400 پروانه در ماه دریافت کرده اند حاکی از آن است که در این ماه 27 پروژه دارای مجوز خارجی کشف شده است. مقایسه آمار آذر با مرز 1400 نشان می دهد که کشور موفق در این یک ماه 681 میلیون دلار از طریق اعطای سرمایه گذاری خارجی جذب کرده است. سیستان و بلوچستان در پایان 9 ماهه سال جاری 68 درصد از کل سرمایه‌گذاری خارجی را جذب کرده است که بر اساس این گزارش رتبه 1400 را در استان به خود اختصاص داده است. با این حال، سهم آن از کل سرمایه گذاری خارجی به 64 درصد کاهش یافت. این استان با داشتن مجوز طلایی پتانسیل جذب سرمایه هنگفتی از کشور غنا را دارد. افزایش 11 میلیونی حجم سرمایه‌گذاری امارات در ایران، 1400 نکته مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در عین حال، با توجه به جذابیت آمار سرمایه‌گذاری خارجی در بخش‌ها و فعالیت‌های صنایع مختلف، بدیهی است که ورود پول از خارج از خارج به سه صنعت مبتنی بر «مواد و فرآورده‌های شیمیایی»، «ساخت و پالایش» خواهد بود. محصولات نهایی و “فلزات اساسی” چشم نواز بودند، از جمله جذب پول در ساخت “تجهیزات رادیویی، تلویزیونی و ارتباطی” با رشد 1717 میلیونی به 0240 میلیون رسید. با توجه به اینکه کماکان جزء جذب ارز در حوزه صنعت است. شواهد حاکی از آن است که 49 میلیون توسط سرمایه گذاران خارجی تکمیل یا تجلیل شده است. در میان رویکردهای مختلف جذب سرمایه خارجی، شرایط مشارکت مدنی، بیع متقابل و BOT نیز از جمله بیش از 2 میلیارد و 250 هزار و 250 میلیون ورودی ارز به کشور است. به گفته وزارت دادگستری، این جوینت ونچر همچنین به نفع مدل بیش از یک میلیارد و 65 میلیون میلیونی است که بارها برای این منظور صادر شده و در صنعت بسیار پرطرفدار است. اما این کشور تنها حدود 5165 میلیون سرمایه مستقیم خارجی جذب کرده است.

ارز با دو اوراق جدید

جزئیات بیشتر از ورود پول خارجی به کشور

نکات جالب در مورد جذب سرمایه خارجی در 10 ماه گذشته تا سال 1400، ورود مرزهای خارجی به سیستان و بلوچستان، البرز، بوشهر، کرمان و تهران. سه دسته صنعت، معدن و تجارت وارداتی از مبادی خارجی برای کشور برای شروع یا گسترش مشاغل اقتصادی نیز به ترتیب 2/92، 4/5 و 4/2 درصد است.

دوره 10 ماهه جذب سرمایه خارجی به دلایل مختلف با فراز و نشیب های زیادی همراه است. تغییرات در وزارتخانه های اقتصاد و صداقت و عدم دخالت در انتصابات، مشکل در درخواست سرمایه گذاری خارجی یکی از دلایل افزایش جاذبه های ارزی ماهانه و فصلی است. در عین حال، تبدیل دولت، خوش بینی و بدبینی به مذاکره و نیز تغییرات و دگرگونی های عرصه اقتصادی بر جذب کلی سرمایه گذاری خارجی در کشور تأثیرگذار بوده است. ارزیابی «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد که این روند از اوایل سال جاری تاکنون چندان چشمگیر نبوده و کل سرمایه‌گذاری خارجی 38 هزار و 388 میلیون برآورد شده است که ناچیز است. از آن پس با دشواری شفاف سازی وضعیت و از سرگیری جلسات پیرامون موضوع سرمایه گذاری مجاز خارجی، کشور بار دیگر شاهد رشد چشمگیری در این حوزه بود. افزایش یک میلیارد و 83 هزار و 839 میلیونی صدور مجوزهای سرمایه گذاری خارجی عامل دقیقی در تمامی موارد ذکر شده است. پس از این رشد، مجموع تقاضای سرمایه گذاری خارجی در کشور که مجاز بود به 22 میلیارد رسید. سرمایه گذاری بزرگ در بخش غنی پتروشیمی دلیل اصلی این حرکت غیرمنتظره شد. اما در آذر ماه رشد محسوس بود و با افزایش جذب سرمایه به 2 میلیارد و 804 میلیون دلار رسید. در حال حاضر بر اساس آمارها، مجموع ورودی سرمایه خارجی در 10 ماهه بیش از 8.5 میلیارد دلار برای کل بخش های اقتصادی و سهم صنعت، معدن و تجارت بیش از 4.3 میلیارد دلار است. از مجموع 202 طرح مصوب کشور، 129 طرح مربوط به صنعت، معدن و تجارت است. از این تعداد 78 پروژه با سرمایه 3/22 میلیارد دلاری در مرحله اجرا و 51 طرح باقیمانده با سرمایه 265 میلیون دلاری در دست بررسی است. از مجموع توزیع 5265 میلیون، هزینه کل پروژه 5151 میلیون است. این عدد از ابتدای سال تقریباً بدون تغییر باقی مانده است و نشانه جالبی از ریسک خارجی در تزریق پول به پروژه های خود ایران وجود دارد.

خلاصه گزارش حاکی از آن است که ماهانه 681 میلیون سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی صادر می‌شود که میزان آن قابل توجه بوده و عمدتاً از آفریقای جنوبی و بریتانیا بوده است. این دو کشور بازیگران جدیدی دارند که سرمایه خارجی را به صنایع کشور تزریق می کنند. از این میان حدود 85 درصد از کل مجوزهای سرمایه گذاری خارجی در 10 ماه مربوط به سه چهارم نفت، پتروشیمی و فلزات اساسی است.

در این مدت ورود سرمایه خارجی به کشور به مرحله اجرا رسید و به 333 میلیارد و 20220 میلیون رسید. این رقم در مدت مشابه سال گذشته یک میلیارد و 110 میلیون بوده است. خبر بد این است که با وجود این حرکت، حجم سرمایه خارجی در گردش در این مدت 30 درصد کاهش یافته و به 265 میلیون دلار کاهش یافته است. بیشترین سرمایه گذاری توسط کامکان ها از غنا با بیش از 6.1 میلیارد /، امارات متحده عربی با بیش از 4834 میلیون، بریتانیا با بیش از 6316 میلیون و آفریقای جنوبی و افغانستان به ترتیب با 2292 میلیون و 3223 میلیون است. با توجه به تعداد پروژه های مصوب و تصویب شده، افغانستان با 48 طرح و امارات و چین با 18 و 13 طرح در فهرست کشورهای علاقمند به سرمایه گذاری خارجی در ایران قرار دارند. ترکیه با 10 طرح و عراق با 9 برنامه در مرحله بعدی قرار دارند. نکات جالب در مورد آمار سرمایه گذاری خارجی، مجوزهای سرمایه گذاری خارجی با مشارکت 100 درصدی خارجی در 51 طرح جمعاً بیش از 164 میلیون دلار جمع آوری شده است. نشانه های موضوعی حاکی از آن است که این کشورها عمدتاً علاقه مند به مشارکت 100 درصدی در پروژه های متوسط ​​و کوچک هستند. تولید مواد شیمیایی و فرآورده های شیمیایی با 21 پروژه پرطرفدارترین بخش برای سرمایه گذاران خارجی است. با وجود علاقه روزافزون به جذب سرمایه گذاری خارجی از طریق مجوزهای خارجی، مقیاس صدور مجوز برای سرمایه گذاران خارجی هرچه باشد، دشواری اجرای پروژه های سرمایه گذاری خارجی در حال افزایش است. سیاستمداران باید در مورد مزایای سرمایه گذاری در فضا از طریق بهبود تجارت فضایی فکر کنند. اما در حال حاضر مهمترین اتفاق این است که شاید 135 درصد مجوزهای صادر شده برای سرمایه گذاری خارجی در صنعت، معدن و تجارت 10 ماه دیگر 1400 مجوز باشد.

[ad_2]

Sadie Kirk

کارشناس فرهنگ پاپ. موسیقی نینجا. عاشق غذا. نویسنده. دوست حیوانات در همه جا. گورو معمولی بیکن.

تماس با ما